Hello Humbleberry K-12

KTK-II
 • suomalainen puoliverinen tamma 166cm, ruunikko
  syntynyt 02.01.2013, täytti 4v. 02.02.2013
  (4-v. jälkeen ikääntyy VARL:n mukaisesti)
  VH14-031-0223

  kasvattaja Kaartin Hevoset
  omistaja Carolina (VRL-10356), Kaartin Hevoset

 • Kuuliaisuus ja luonne 1233.79, Tahti ja irtonaisuus 1465.21
  kouluratsastus pisteet 2699, taso 6 / 11

  meriitit ja muut saavutukset

  20.10.2014 18 - 19 - 17 - 18 = 72p. KTK-II

Hello Humbleberry K-12, tämä omituisuuden multihuipentuma hevosen muodossa. Berry oon todellinen huumoriäijä, joka heittää kaiken vitsiksi aina kun ei huvita keskittyä kunnolla. Tamma on kuitenkin mieletön suorittaja, kunhan siltä osaa pyytää oikeita asioita ja kun työskentelyn pitää sille mielenkiintoisena. Berry on siitä haastava, että tamma tylsistyy todella helposti samojen asioiden vääntämiseen, ja sen virkistämiseksi tehtäviä pitää vaihdella tiuhaan tahtiin, jotta siitä saa kaiken parhaan irti. Yleisesti ottaen Berry on kuitenkin mukava, mutta sen käsitteleminen vaatii paljon huumorintajua ja tiukan pipon pois ottoa, sillä tätä tammaa ei käsitellä hermostuneena – se heittää muuten todellisesti läskiksi. Tamma on myös siitä mielenkiintoinen, ettei se siedä muita hevosia juuri ollenkaan, tarhassa se pystyy olemaan kaverin kanssa – muuten se potkii ja uhkailee muita nelijalkaisia.

Hoidettaessa Berry on ihan siedettävä, kunhan sille keksii jotain tekemistä harjailun ohelle, muuten tamma rupeaa hermostumaan ja pyörimään ympyrää karsinassaan. Sidottuna Berry ei kuitenkaan pysy, sillä tamma osaa avata solmun kuin solmunkin, jos oikein huvittaa päästä irti. Tamma on kuitenkin siitä hyvä, että se ei ole mitenkään erityisen herkkä ja harjaamisen voi hoitaa huoletta miettimättä harjoja lainkaan. Berry pelkää vettä tietyn verran, joten sen peseminen on hieman vaativaa – varsinkin jos Berry pääsee niskan päälle tilanteessa, tällöin tamma käyttää hoitajan jännitystä tms. apunaan ja ei suostu pysymään hetkeäkään enää paikallaan veden alla. Varustus onnistuu kuitenkin hyvin, kunhan ei kiristele satulavyötä liian rajusti tai nopeasti.

Berry on täydellinen kömpelö esteillä, mutta sileälle tämä tamma soveltuu paremmin kuin mahtavasti. Berryllä on pehmeät, joustavat liikkeet joissa on helppo istua mukana ja joita on yllättävän helppo kontrolloida. Tamma on muutenkin hyvin hieno ratsu ja se on täysin toista luokkaa kuin maasta käsin – meinaan, että Berry on aivan toisella tasolla vaikea. Vaikkei sitä ole vaikea kontrolloida, on se silti siinä mielessä haastava, että yksin Berry ei tee yhtään mitään. Tamma vaatii ratsastajalta paljon suorittaakseen tehtävät oikein, mutta kunhan Berryn saa toimimaan hyvin, on se oikein sulava ja näyttävä tamma.

Berry ei pelkää juuri mitään veden lisäksi, jonka vuoksi se on myös otollinen kisakaveri. Berry vetää radalla jopa paremmin kuin kotona, vaikka ratsastaja antaisi normaalin verran itsestään hevoselle. Berry ei myöskään jännitä maastossa, ja yleensä tamma toimii vetohevosena hyvin kontrolloitavan vauhtinsa ja yleisen reippauden takia.

Luonteesta kiitos Aino H.!

i. Barracuda Leya
fwb, m, 167cm
ii. Barcell of Aweia
iii. VIR MVA Ch Die Barcelona (kadonnut)
iie. a href="http://www.lasileija.net/aweia/ella.php">Fiorella DL
ie. Cassia of Aweia
iei. Baroque Works 54 KRJ-I, YLA2
iee. Apricossa v. Rouce
e. Halloween Blackburn Jo KTK-III
ei. Suprant Black Scorpions KRJ-II
eii. Black Donnelly PB KRJ-I
eie. Chilin Habanero
ee. Reaper Redeemer PB hol eei. VIR MVA Ch Routzell 99 KRJ-I
eee. Crimson Tear PB KRJ-I, YLA3

Jälkeläiset ja astutusinfo

02.07.2017: orivarsa, Lordish Mr. Berry XII (i. Londonderry) saavutukset:KV-I
24.06.2017: orivarsa, Kaartin Primo (i. Wolf's Pioneer) saavutukset:

Näyttelytulokset

-

KRJ-Cup ja muut tulokset

päiväkirja ja valmennukset

Carolina
© Kaartin Hevoset 2017. Tämä on virtuaalitalli, jonka jokainen asukas on virtuaalihevonen. Ulkoasusta kiitokset VRL-01317!